Träningsvecka i Tänndalen

I vanliga fall förknippas semestern med lata dagar och extra mycket god mat vilket brukar leda till att kläderna stramar ordentligt över magen efter ledigheten. En semestervecka i Tänndalen kan istället leda till att du kommer hem i bättre form än innan eftersom det finns mängder av roliga aktiviteter att välja på både under sommaren och vintern.

I Tänndalen kan du åka skidor både utför och på längden och på sommaren kan du ta dagslånga turer i den vidsträckta fjällmiljön. På kvällen äter du och sover gott på något av de bekväma boenden som Tänndalen erbjuder. För att kunna få den resa du drömmer om är ett smart tips att börja spara i god tid innan det är dags att resa iväg. Ett av de enklaste sätten att spara pengar på är att se över abonnemang och avtal. Genom att du jämför elavtal på nätet kan du tjäna en hel del pengar utan att du behöver leva på gröt och nudlar. Göta energi erbjuder olika avtalsformer för att du ska kunna hitta det elavtal som passar ditt energibehov bäst.

Hälsosam semester i Tänndalen

Vad är väl bättre än att komma i form samtidigt som du njuter av din semester? I Tänndalen kan du åka skidor samtidigt som du njuter av den vackra fjällmiljön. Utförsåkning ger ordentlig träning för benen och för att inte drabbas av träningsvärk de första dagarna är det klokt att träna benen med styrketräning några månader innan skidresan. Resan bidrar på så sätt till att motivera dig till träning även på hemmaplan vilket gör att du får ännu bättre effekt.

Längdskidåkning hör till en av de mest kompletta träningsformerna eftersom du både tränar styrka i både över- och underkropp samtidigt som du tränar din kondition. Om du aldrig har åkt skidor tidigare är det bra att boka en privatlektion för att få en grundläggande teknikgenomgång. En skidlektion ger också mycket även om du har åkt skidor tidigare och gör att du finslipar din teknik så att din åkning utvecklas.

Sommaren i Tänndalen bjuder på fantastisk fjällvandring som gör att du får en härlig vildmarksupplevelse samtidigt som du tränar både styrka och uthållighet. Om du tycker om att springa kan du öka träningseffekten genom att ge dig ut på långa löprundor på fjället. För att få ett bra grepp gäller det att välja löparskor som är anpassade för terräng så att du inte riskerar att halka.

Rätt utrustning ger en härligare upplevelse

Fjällmiljön är fantastisk men kan samtidigt vara utmanande eftersom vädret skiftar och underlaget består av steniga stigar på sommaren och snö på vintern. Bra kläder i flera lager är viktigt för att skydda mot snö, regn och blåst. En skaljacka är bra att ha med liksom bra vandringskängor eller löparskor för terräng om du vandrar eller springer på sommaren. På vintern är det naturligtvis pjäxor som gäller tillsammans med riktigt varma ytterplagg. En liten ryggsäck med mat och dryck är också viktigt att ha med vid långa fjällturer.

Leave a Reply

mts_schema