Tänndalen – i hjärtat av vackra Härjedalen

Tänndalen är en liten småort som ligger i Tännäs i hjärtat av Härjedalen. Orten har många aktiviteter som man kan göra både på sommaren och vintern. För de som älskar friluftsliv är Tänndalen ett perfekt resmål med sina vackra fjäll och mysiga boenden!

Platser att besöka i Tänndalen på sommaren

Orten bjuder på en slående vacker fjällnatur och man kan vandra eller cykla på många fina leder. Här kan man campa, hyra hotell eller stugor. Tycker man om en lättvandrad tur utan för mycket krånglig vegetation, ska man vandra på den 2,5 kilometer långa Blomsterstigen. Stigen har fått sitt namn efter att det finns ett stort antal flera sällsynta blommor att se på vägen. Man kan bland annat se ovanliga orkidéer och många informationsskyltar med bilder om växt- och djurarter i området. Svansjökläppen är en annan kortare vandringssträcka, en vacker led och som är något brant i början men sedan planar ut. Väl på toppen av leden kan man se ut över en milsvid utsikt över fjället med berg, åar och sjöar! När man är i Tänndalen, ska man även passa på att besöka det vackra Anderssjöåfallet. Brant utför från toppen av Hamrafjället, kan man gå ända ner till fallet. På sommaren i Tänndalen, kan man även paddla kanot, fiska eller så kan barnen gå på den roliga lämmelstigen. Ska man fjällvandra som familj, finns det bra tips för fjällvandring med barn som man kan tänka på. Att åka på semester till en vacker plats som Tänndalen, ger avkoppling och ro. Ibland kan livet bli stressigt, särskilt om man är mycket engagerad i till exempel en större bostadsrättsförening. Då kan man som gemensam förening anlita en professionell fastighetsförvaltning som sköter allt från juridik till planering av underhåll och mycket mer!

Tänndalen under vintern

Tänndalen är fantastiskt att resa till om man tycker om att åka skidor! I Tänndalens skidanläggning kan man med fördel hyra skidor och utrustning om man inte själv äger detta. Enligt en studie av 2800 besökare, är Tänndalen en av Sveriges bästa skidorter och fortsätter att vara ett mycket populärt ställe att åka skidor på varje år. Ett unikt fakta är att Tänndalen har världens längsta skidspårssystem på hela 300 kilometer! Vill man ta sig fram i ett extra populärt skidspår, ska man åka skidor på Solturen som går precis mellan Bruksvallarna och Tänndalen.

Leave a Reply

mts_schema