Inred en mysig stuga i Tänndalen

Om du åker mycket skidor eller snowboard kan din egen stuga i Tänndalen vara en perfekt investering. Du kan alltid köpa en redan existerande stuga och inreda efter tycke och smak, eller köpa en tomt. Det är ett riktigt bra köp som hela familjen och släkten kan ha nytta av. När du ska inreda en fjällstuga kan du satsa på en hög mysfaktor och tänka lite annorlunda mot vad du skulle göra hemma. Det är till exempel perfekt att lägga in en stor ryamatta både i sovrummet och i vardagsrummet.

Gör vardagsrummet till en naturlig samlingsplats

När man har varit ute i backarna hela dagen är det skönt att komma in och sätta sig. Då är det skönt att ha en naturlig samlingsplats för hela familjen. Det blir ofta vardagsrummet som blir det perfekta valet. Om man har en öppen planlösning blir det ännu mer sällskapsyta med kök och vardagsrum på samma yta. Du kan köpa en större ryamatta och sätta en sovgrupp på denna. Som pricken över i:et kan du sätta in en öppen spis där du kan elda på kvällarna. Idag finns det väldigt många bra elektriska alternativ om du inte vill elda med ved.

Så hittar du din stuga

Tänndalen ligger i Härjedalen och är känt för sin härliga skidåkning. Det betyder också att det är eftertraktat på många sätt. Därför kan du få vara beredd och leta ett tag innan du hittar den rätta stugan. Du kan till exempel kika på Hemnet varje dag för att se vilka stugor som läggs ut till försäljning. Ett annat tips är att också fundera på att köpa en tomt och bygga upp en stuga från grunden. När du ser en stuga som faller dig i smaken får du inte vänta för länge utan kontakta mäklaren så snart som möjligt. Du kan även kika i närliggande områden om du är lite mer flexibel.

Ta inspiration på nätet

Om du behöver inspiration för hur du ska inreda din stuga kan du alltid börja med att kolla på nätet. Du kan till exempel kolla på sociala medier eller pinterest. I Norge älskar de att åka till sina hytter och de är dessutom duktiga på inredning. Här kan du få många bra tips på hur du ska inreda. Du kan även söka efter något specifikt som ryamatta, kök eller vad som nu intresserar dig. Du måste förstås också anpassa dig efter den budget du har.

Leta i second hand butiker

Du behöver inte alltid betala dyrt när du ska inreda. Från Tänndalen är det inte långt till städer som Sveg och Åre. Här finns det många second hand-butiker där du kan hitta billig inredning. Dessutom är det större chans att du hittar unika prylar som ingen annan har. Eftersom det är så nära till norska gränsen kan du även åka över dit och se om du hittar några intressanta inredningsdetaljer. En stor fördel med att bo i Tänndalen är att det är så enkelt att åka över till Norge över dagen.

Leave a Reply

mts_schema