Tänndalen – den mysiga småorten i Härjedalen

Tänndalen är en liten ort som ligger i Tännäs distrikt i Härjedalen. Orten är belägen 720 meter över havet och har en genuin skid- och fjällanläggning. I Tänndalen kan man även vandra på vackra naturstråk och njuta av storslagen natur.

Boende och aktiviteter

I Tänndalen kan man hyra hotell, lägenheter och stugor nära naturen. Det finns även en mindre befolkning som bor permanent i Tänndalen och man kan även hyra boende av en privatperson. När man äger en stuga eller ett hus, kan man behöva renovera eller lägga om ett tak. I Sverige finns det många takläggare på olika orter med bred kunskap. Bor man i Stockholm, kan man med fördel anlita professionella DM Tak som verkligen kan allt om tak, från takläggning till takservice! Boendet i Tänndalen har stor variation på aktiviteter. Orten passar att besöka på alla årstider med anpassade aktiviteter. På sommaren kan man cykla i Tänndalens Fjällcykelpark, ta liften upp till högfjället och cykla på välanpassade cykelleder. Man kan även cykla på så kallade flytstigar som är breda, lättcyklade stigar med härlig lutning för utförscykling. Naturen och utsikten är hissnande vacker med porlande bäckar och tornande berg. Föredrar man att paddla kanot, kan man med fördel även hyra kanot i Tänndalen. I en annan del av Tänndalen som heter Funäsdalen, kan man även fjällvandra på så kallade Guldturer. Med Guldturerna får man en vandring med guide till vackra platser som Svansjökläppen, Blomsterstigen, Anderssjöåfallet och naturpasset.

Vinteraktiviteter i Tänndalen

På vintern är Tänndalen en fantastisk snöpark man måste pröva om man älskar att åka skidor! Det finns hela 53 nedfarter att njuta av och 12 liftar. Alla banor är välpistade och mjuka att åka skidor på. Vill man inte åka nedför i spännande skidbackar, kan man hellre åka längdskidåkning. Tänndalen bjuder på 300 kilometer välpreparerade längdspår som ger massor av variation. Har man inte tillgång till egna skidor, kan man både som vuxen och barn hyra skidutrustning. I Tänndalen har man ett av Sveriges bredaste sortiment på allt man kan behöva hyra inom skidåkning. En vinteraktivitet som är både adrenalinfylld och rolig är att köra skoter! I Tänndalen, ända bort till Funäsdalen, finner man hela 610 kilometer skoterleder. Skoterlederna bjuder på ett trollbindande vackert högfjäll som anses vara ett av Sveriges vackraste fjäll.

Det finns många fördelar med att besöka denna vackra ort. Tänndalen är mycket familjevänligt och passar alla. Det är enkelt att ta sig till Tänndalen. Reser man med bil till exempel från Stockholm, tar man E4 över Gävle vidare mot Bollnäs och Sveg. Reser man med buss, kan man åka med Härjedalingen som avgår från Stockholm, Uppsala och Gävle. Man kan även resa med tåg som praktiskt taget går från hela landet. Med en storslagen natur, spännande aktiviteter och mysiga boenden, passar Tänndalen utmärkt för familjen, kollegorna, kärleksparet eller vännerna!

Leave a Reply

mts_schema