Fira jul i Tänndalen

 

Om du vill uppleva en klassisk jul i år kan du bege dig till Tänndalen. Här i fjällen i västra Härjedalen hittar du det bästa som svensk jul har att erbjuda på. Med alla klassiska ingredienser som rätt klimat och traditioner har du möjlighet att uppleva en drömjul. Dessutom behöver du inte oroa dig för att notan ska springa iväg med dyra utlandsflyg och osäkra hotell. I Tänndalen får du möjlighet att utforska en bit av det magiska Sverige samtidigt som du får en jul att minnas. Det gör Tänndalen till en utmärkt destination för alla hängivna julfirare.

lightened christmas tree in front of wooden cabin in snow at night with pine trees in background.

En av de största fördelarna med att fira jul i Tänndalen är att du har snögaranti. Normalt ligger termometern på ett antal minusgrader vid den här tidpunkten, vilket gör att varje nederbörd blir till ett mysigt snötäcke över landskapet. Om du tycker om att fira jul i ett snöigt vinterlandskap som påminner om klassiska filmer och vykort är alltså Tänndalen en plats för dig. Dessutom har du alltid nära till aktiviteter om du vill hitta på något kul. Med pistar och friluftsliv på orten finns det gott om sysselsättningar att roa sig med under julveckan.

En annan fördel med att åka till Tänndalen över jul är att du slipper det stressiga julstöket därhemma. Allt fler upplever att julen blir ett stressmoment när det handlar mer om måsten än om att få slappna av och umgås med familjen. Mat ska lagas och godis ska bakas – för att inte tala om alla julklappar som måste slås in. När du åker bort till en mysig stuga har du förhoppningsvis större möjligheter att kunna koppla av och se till att julen blir den fridfulla högtid som den är tänkt att vara.

Tänndalen är ett utmärkt resmål för alla sorters resenärer. Oavsett om ni är ett ungt par på jakt efter en romantisk resa för två eller om ni är en barnfamilj med höga krav på ständig aktivitet och barnvänliga attraktioner har Tänndalen något för er. Dessutom finns det hotell och annat boende liksom restauranger av hög klass på orten. Vad kan vara ett bättre semestermål för julentusiaster.

Leave a Reply

mts_schema