Därför ska du välja just Tänndalen

Var du än bor i Sverige så finns det alltid en anledning att åka, eller varför inte till och med flytta, till Tänndalen. Tänndalen är, vilket många tror, inte bara en ort att besöka på vintern utan man kan välja att åka hit eller bosätta sig här under alla årstider. Tack vare att Sverige har sina fyra årstider är det en alltid en upplevelse att vara i Tänndalen.

Denna mysiga året-om-ort ligger i Härjedalen, i Tännäs distrikt, vilket ligger i Jämtlands län. Orten ligger på hela 720 meters höjd över havet. Tänndalen är Härjedalens största alpina skidort med sina 13 liftar och så många som 53 nedfarter. Men det är som saft inte bara på vintern som orten kan besökas, hit kan man resa när som helst under året. Den som besöker orten kan nämligen blir så förtjust att man faktiskt väljer att stanna längre än bara en semesterperiod. Framför allt är det en hel del göteborgare som gjort denna helomvändning och valt att ta sitt pick och pack och flytta till Tänndalen för gott. För den som ska flytta från Göteborg till Tänndalen eller någon annan ort så rekommenderas att använda sig av en flyttfirma i göteborg, på detta vis går flytten enklare och smidigare. Att ha flyttfirma till hjälp när man dessutom ska flytta långväga brukar underlätta flytten. Men nu tillbaka till ämnet, nedan beskrivs varför man ska välja just Tänndalen att flytta eller resa till.

Tänndalen på våren och sommaren

Under våren och sommaren är denna ort känd för sina vackra vandringsleder. Då det är så många som väljer att åka hit för att vandra under våren och sommaren så har faktist vissa av liftarna öppet då. Det är alltså enkelt att ta sig upp till fjälltopparna för att ta del av den riktigt fina utsikten på vandringen.

Tänndalen på hösten och vintern

Att vistas i denna ort på hösten och vintern är förstås en fantastisk grej för de som är ute efter avslappning. När mörkret smyger sig på och kylan likaså finns det inget bättre än att checka in på en mysigt hotell eller tända en brasa i sin fjällstuga, ta fram sin bok och krypa upp i fåtöljen med tända ljus runtomkring sig.

Efter att den mysiga hösten har ägt rum är det dags att invänta de första snöflingorna. När den första snön faller är det en alldeles speciell känsla att plocka fram skidorna och ge sig ut i spåren och backen. Att vara först ut och glida fram i årets första pudersnö är absolut en anledning till att bosätta sig eller resa till orten varje år.

Kontrasterna i naturen och vyerna är helt fantastiska mellan sommar- och vinterhalvåret. Att få ta del av dessa miljöer var årstid är en anledning i sig att befinna sig i Jämtlands ort Tänndalen året om.

Leave a Reply

mts_schema