Tänndalen

Ibland kan det vara skönt att få komma bort i några dagar och då kan en skidresa till fjällen passa bra. Tänndalen har länge varit en älskad ort av skid- och snowboard åkare. Det är en komplett fjällanläggning där man kan bo mitt på backen och har tillgång till restauranger, en uppsjö av aktiviteter och en underbar skidåkning. Dalen, som ligger i Funäsdalen, är en av Sveriges mest snösäkra skidområde, Tänndalen har en en unik snögaranti. På grund av detta garanteras det att minst 5 stycken nedfarter är öppna från första november till och med första maj.

Tänndalen har hela 52 nedfarter och 19 liftar, vilket gör det möjligt att åka igenom hela dalen under en heldag. Här kan man åka skidor och snowboard tills man tröttnar och när man är trött för dagen kan man äta något gott och värma upp sig i någon av det fina restaurangerna runtomkring.

Men Tänndalen är inte bara till för slalom- och snowboardåkare utan här har man även möjlighet att åka längdskidor. I Funäsfjällen kan man njuta av att åka längdskidor en heldag i deras hela 300 kvm väl preparerade längdspår. Man kan välja mellan en lugn tur eller att åka i långa sega uppförsbackar, här finns det flera valmöjligheter.

För den som varken vill åka längdskidor, slalom eller snowboard kan man istället välja att åka runt i fjällen med en snöskoter. I Tänndalen finns det olika skoterleder för alla typer av turer och det finns även möjlighet att hyra både snöskoter och utrustning. Men glöm inte att packa med reflexer eller varför inte en reflexväst med tryck för en bättre säkerhet i mörkret.

Många valmöjligheter i Tänndalen

I det vackra Tännadalen kan man välja mellan att bo på ett fint hotell eller att hyra lägenhet, en mysig stuga att avnjuta semestern i.

Med tåg och buss blir det även enkelt att kunna ta sig till och från Tänndalen, detta underlättar då man inte behöver ta bilen och köra så långa sträckor.

Och eftersom det är nära till allt i denna mysiga lilla ort kan man ta sig runt utan problem. Restauranger, livsmedelsbutik, skidbackar, skidskola och sportbutik finns inom gångavstånd, vilket gör skidsemestern ännu bekvämare.

Och bekvämare än så kan det bli med hjälp av sportbutiken som erbjuder uthyrning av skidutrustning, tack vare detta slipper man ta med sig en stor och jobbig packning. Gör det enkelt för dig själv och hyr skidorna eller snowboarden på plats istället.

Tänndalen är den ultimata skidorten för barnfamiljer, par eller vänner som vill komma bort i några dagar och njuta av ett vackert fjäll och ett vinterlandskap. Oavsett om man åker skidor eller inte så erbjuder denna ort något som passar alla, både stora och små har många valmöjligheter här.

Så passa på att boka in er resa nu för att kunna njuta av några härliga dagar i skidbacken.

Leave a Reply

mts_schema