Besök Tänndalen på sommaren

 

Tänndalen är mest känt för att vara ett resmål för vintersportsugna resenärer under vinterhalvåret. Faktum är dock att Tänndalen har lika mycket att ge på sommaren. Om du föredrar långa ljusa nätter framför mycket snö kommer kanske sommaren i Härjedalen att passa dig bättre. Tänndalen har länge lockat till sig turister även under sommarmånaderna som vill se vad den här vackra biten av fjällen har att erbjuda. Det gör att det finns gott om möjligheter att skapa en trevlig resa i Tänndalen året om.

1200px-funasdalen_juli_2013

Den allra största dragningskraften som Tänndalen utövar på människor under sommaren tycks vara ljuset. Eftersom Tänndalen ligger en bra bit norrut innebär det att nätterna är mycket ljusa. Även om vi inte riktigt är i midnattssolens rike blir det aldrig kolsvart vid någon tidpunkt. Det betyder att du kan avnjuta det drömska Tänndalen mitt i natten utan att behöva använda ficklampa. Du får också avnjuta en härlig soluppgång om du håller dig vaken en stund efter midnatt. Det innebär att Tänndalen är utmärkt lämpat för dig som tycker om att se så mycket som möjligt under din resa.

Tänndalen är en plats för alla naturälskare. Med sitt underbara landskap som består av både sjöar och berg finns det mycket att hitta på här. Om du tycker om fiske kan du hyra en eka och åka ut på det spegelblanka vattnet för att prova lyckan. Även om du inte får napp är du garanterad en fridfull stund med underbara vyer. Tänndalen har också flera badplatser som passar bra för de heta sommardagarna. Trots att Tänndalen ligger en bit norrut finns det nämligen goda chanser att få sol och värme under högsommaren.

Tänndalen är en liten ort med bara 66 permanenta invånare. Här finns dock både restaurang och mataffär tack vare besökarna som strömmar till orten under årets alla månader. Dessutom har du möjlighet att bege dig till närliggande orter om du vill få lite omväxling under semestern. Funäsdalen ligger bara en bit bort och har såväl vackra vyer som praktiska servicestationer att bjuda på. Det innebär att det inte behöver gå någon nöd på dig under semestern även när du befinner dig i en avlägsen del av Sverige.

Leave a Reply

mts_schema