Vintersport i Tänndalen

 

Majoriteten av alla besökare som kommer till Tänndalen är här för att ta del av ortens sportutbud. I egenskap av en vintersportort har Tänndalen under lång tid kunnat bygga upp faciliteter som har möjlighet att ta emot alla besökare med en särskild fäbless för vintersport. Dessutom har Tänndalen gott om logistiska lösningar som gör att det är enkelt att hitta både transport och boende under resan. Det gör att alla resenärer som beger sig till Tänndalen har goda chanser att få en trevlig vistelse i orten, oavsett vad syftet med resan är.

Group of snowboardrers at ski resort

Den allra vanligaste sporten som Tänndalen-besökare ägnar sig åt är utförsåkning. Här finns otroliga förutsättningar för att åka slalom och snowboard, och det lockar årligen till sig tusentals besökare. Ett skäl är att Tänndalen har hela 52 nedfarter, vilket håller absoluta högsta klass i Sverige. Dessutom finns det 17 liftar vilket gör att det går att ta emot många åkare utan att det uppstår köer. Ett annat skäl till Tänndalens popularitet som vintersportort är att det ligger i en region av Sverige som tillåter vintersport tidigt på hösten och långt inpå våren. Det gör att den särskiljer sig från orter längre söderut i Sverige.

Här finns också möjlighet att utföra helt andra aktiviteter. Kanske tycker du om att åka snöskoter över de norrländska vidderna och känna farten när du glider fram i det vackra landskapet. Möjligheter finns att hyra skoter i Tänndalen och se till att du får en härlig tid på din resa. Här finns också skidspår på längden för dig som gillar längdskidåkning. Dessutom har Tänndalen skidskola för de yngsta för att även barnen ska kunna aktivera sig på resan och uppskatta skidåkningen.

En vintersportort är dock inte mycket utan möjlighet att underhålla sina gäster även vid sidan av anläggningen. Det innebär att det ska finnas tillgång till logi och mat som motsvarar resenärernas höga krav. Lyckligtvis ser Tänndalen till att leverera även på den punkten. Här finns det möjlighet att checka in på Hotell Tänndalen och njuta av högklassig service och komfort. Det finns också biluthyrning och bussar. Om du ska frakta saker en längre sträcka kan det däremot löna sig att anlita Fraktus.

Leave a Reply

mts_schema