Tänndalen med barn – spana på renarna

Tänndalen är en utmärkt destination för barnfamiljen med mängder av aktiviteter och olika backar. I barnområdet finns skogsbanor och funparks, knapplift för den lite mer erfarne junioren och ett rullband för den som är total nybörjare.

För en bekväm semester med minimum av sura miner gäller det som vuxen att utrusta sig ordentligt. Införskaffa en rejäl ryggsäck som håller sig torr trots timmar i snön och packa allt som kan tänkas behövas för en rolig och givande dag i snön. Extra vantar, näsdukar, energi i form av dryck och tilltugg, sittunderlag… Exakt vad man ska packa är beroende på vilken aktivitet man tänkt sig för dagen. Ska man åka sittlift eller ge sig ut på tur är en handkikare väldigt rolig att ha med. Att spana på hackspetten, någon som ramlat i backen eller renarna längre bort på fjället är jättespännande!

Bärra Blåbär

Maskoten Bärra Blåbär är ett älskat inslag i semestern. Av såväl barn som vuxna! Bärra Blåbär åker skidor, busar i barnområdet och leker i lekrummet på Ski Lodge. Favoritaktiviteten är dock att kramas.

Mystiska myskoxar

Utanför Tännäs kan man besöka dessa majestätiska djur i deras naturliga miljö. Även hit ska du ta med kikaren då man under vandringen i skogen passerar ett utkikstorn varifrån man har en bra utsikt över naturen och området där djuren lever.

Åk bandvagn eller vessla

Det är jättespännande att åka med ett fordon man inte känner till sedan tidigare.

En bandvagn kanske låter en del och är lite obekväm men är väldigt spännande att åka med. Bandvagnen tar familjen till Bruksvallarnas toppstuga, Knallen. För de rutinerade vinterentusiasterna kan man välja att tolka längs bandvagnens sida.

Snövesslan i Tänndalen tar familjen till antingen Andersborgs våffelstuga eller till Malmbäcksstugan varifrån man kan ge sig ut på tur längs lederna. Också med snövesslan kan man välja huruvida man vill sitta i fordonet eller tolka på skidor efter.

Leave a Reply

mts_schema